(untitled) (Texas Journal of Philology, Culture and History, 2025)
Texnika oliy ta’lim muassasalarida nemis tili fanini o‘qitish nafaqat lingvistik kompetensiyalarni, balki muhandislik yo‘nalishlariga oid kasbiy tafakkurni shakllantirishda ham muhim o‘rin tutadi. Ushbu tadqiqot texnik universitetlar sharoitida nemis tilini o‘qitishning zamonaviy, innovatsion va kommunikativ metodlarini tahlil qilishga qaratilgan. Maqolada CLIL (Content and Language Integrated Learning), task-based learning, texnik tarjima yondashuvi va raqamli ta’lim platformalaridan foydalanishning samaradorligi empirik kuzatuvlar, talabalar so‘rovnomalari va pedagogik tajribalar asosida baholangan. Olingan natijalar ushbu metodlarning texnik terminologiyani o‘zlashtirish, kasbiy muloqot ko‘nikmalarini rivojlantirish va talabalar motivatsiyasini oshirishda yuqori samaradorlik ko‘rsatganini tasdiqladi. Tadqiqot natijalari texnika yo‘nalishida tahsil olayotgan talabalar uchun nemis tili ta’limini optimallashtirishga qaratilgan metodik tavsiyalarni ishlab chiqish imkonini beradi.